Om Akupunktur
Akupunktur nålstick1

Om akupunktur

 

Traditionell

Kinesisk

Medicin

Akupunktur nålstick2

Hur fungerar Traditionell Kinesisk Medicin?

Traditionell Kinesisk Medicin förkortas TCM. För att bli legitimerad att behandla med TCM krävs minst en treårig utbildning i Sverige.

 

I TCM så har organ och inälvor varsin kanal, på kanalen sitter sedan resonanspunkter (akupunkturpunkter). Genom att stimulera utvalda punkter så rättar man till energetiska obalanser så att kroppen kan självläka lättare.

 

Alla strukturer i kroppen är knutna till olika organ och inälvor och genom att jobba med kanalerna så påverkar man den struktur som är i obalans.

 

Vad kan behandlas?

 

Med TCM så behandlas inte bara smärtillstånd, som är det man vanligen förknippar med akupunktur, utan även inre medicinska sjukdomstillstånd behandlas. Mentala, emotionella och psykiska problem behandlas också med stor framgång.

 

Har du funderingar på vad som kan behandlas och vad man kan förvänta sig av behandlingen så går det bra att ringa.

 

Tel: 070 35 41 110

 

Kan kroniska sjukdomar behandlas?

 

Generellt så kan man säga att kroniska sjukdomar tar längre tid att få resultat på medan mer akuta åkommor har snabbare resultat.

 

Kan känslor också behandlas?

 

De olika känslorna man har som människa är även de knutna till olika organ så genom att stimulera organen genom olika punkter så behandlas även känslosfären hos personen.

 

Sinnesorganen är även de knutna till specifika organ så genom att behandla organen får man en påverkan på sinnesorganen.

 

Vad är moxa?

 

Nålar används till att stimulera de olika punkterna, men man använder också så kallad moxa för att värma vissa punkter. Man bränner stavar av örten gråbo och värmer sedan huden med staven. Det är bra för att ta bort kyla och fukt samt för att lindra smärta.

 

Moxa hud
Moxa kartong
Moxa hud svalka

Akupunktör Thomas Olausson

Skalunda Backen - 531 98 LIDKÖPING - 0703541110